Welkom bij

Wereldwinkel Hengelo

12 mei: World Fair Trade Day

Op zaterdag 12 mei wordt World Fair Trade Day, de internationale dag van de eerlijke handel, gevierd. De Wereldwinkels in Twente en Salland grijpen deze dag aan om het gebruik van fairtrade producten te stimuleren door extra acties en festiviteiten.

Er is volop muziek, met optredens van gitarist Johnny Latino (12.00 - 14.00 uur) en werelddansen van dansgroep Dagro (14.00 - 15.00 uur). Amnesty International is aanwezig, we hebben een kraam vol mooie producten en er is een prijsvraag.

Moederdagtip: de tapasschalen uit Tunesië zijn deze dag in de aanbieding met 20% korting, evenals de Swazi candles en alle zilveren sieraden. Voor de kinderen is er een gelukspoppetje bij hun moederdagaankoop.

World Fairtrade dag valt ieder jaar op de tweede zaterdag in mei en wordt georganiseerd door de World Fair Trade Organisation (WFTO). Zoals bekend onderscheiden Wereldwinkels zich van andere winkels doordat zij artikelen uit ontwikkelingslanden verkopen met aandacht en respect voor mens en milieu, een duurzame handelsrelatie, ondersteuning bij productontwikkeling en transparantie van de handelsketen.