Welkom bij

Wereldwinkel Hengelo

Fairtrade Week 2018

De landelijke Fairtrade Week vindt dit jaar van 27 oktober t/m 4 november plaats. Tijdens deze campagneweek zetten veel bedrijven, winkels, gemeenten en vrijwilligers Fairtrade producten in de spotlights.
De Wereldwinkel heeft de fairtrade koffie als thema voor deze week gekozen. Er zijn inmiddels veel koffiemerken die het keurmerk van fairtrade hanteren. In de supermarkten worden op grote schaal producten aangeboden die in verschillende landen worden aangekocht, echter ook hier dreigt de kleine boer in de knel te komen.
Ondanks het feit dat de welvaart in de wereld stijgt leven nog steeds enorm veel mensen onder de armoedegrens.

Brander uit Almelo

Café de Origen is een fairtrade koffie geproduceerd door kleine boeren in Peru, Honduras en Ethiopië. De koffie wordt rechtstreeks ingekocht bij de aangesloten producenten, die er een eerlijke prijs voor ontvangen. Café de Origen wordt gebrand door Neuteboom koffiebranders in Almelo, één van de pioniers op het gebied van fairtrade koffie.

Proeven

Tijdens de Fairtrade Week kunt u in onze winkel deze koffie komen proeven. Ook is er de hele week 20 % korting op de Fairtrade Original Pinotage wijn en 10% op Tony’s Chocolonely (uitgezonderd de specials).
Op zaterdag 3 november, van 10.00 uur tot 16.00 uur, staan wij met een kraam in het winkelcentrum Thiemsbrug, ter hoogte van de Albert Heijn.

Bestellen

Onze fairtrade koffie (en thee) is nu ook online te bestellen !